Састанак са председником Комитета за Међународне послове Државне Думе Федералне Скупштине Руске Федерације

Саопштења

17.02.2021. - 12:57

Састанак са председником Комитета за међународне послове Државне Думе Федералне скупштине Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас председника Комитета за међународне послове Државне Думе Федералне скупштине Руске Федерације Леонида Слуцког, са којим је разговарао о даљем развоју српско-руске сарадње у свим областима.

Председник Вучић је истакао да сваки сусрет са неким од руских званичника потврди висок степен међусобног разумевања и поверења, који карактерише односе Србије и Русије.
 
Председник Вучић је подсетио на свој недавни телефонски разговор са председником Путином и рекао да се пријатељски односи Србије и Русије доказују у различитим изазовима, па и сада, у време пандемије KОВИД-19, те је поновио велику захвалност за испоруке вакцине Спутњик В. Он је захвалио на чврстој и активној подршци Русије у одбрани целовитости и независности Србије и њених државних и националних интереса.
 
Председник Комитета за међународне послове руске Думе Слуцки, рекао је да се у Москви поносе најприснијим односом наших двеју земаља, што потврђују и учестали контакти на високом нивоу. Он је изразио задовољство напретком економске сарадње Србије и Русије, истакавши да га радује што заједнички инфраструктурни пројекти, попут пруге Стара Пазова-Нови Сад, као и пројекти у области енергетике попут гасовода од бугарске до мађарске границе, доприносе економском напретку наше земље.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛЕ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
17. фебруар 2021. године
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.