Састанак са председником Светског економског форума

Саопштења

25.09.2019. - 17:39

Састанак са председником Светског економског форума

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Њујорку са председником Светског економског форума Бергеом Брендеом.

„Србија жели да постане Регионални центар Светског економског форума за четврту индустријску револуцију, како би омогућила технолошки и економски напредак, не само себи него и целом Западном Балкану“, нагласио је председник Вучић на почетку састанка.
 
Током сусрета, председник Вучић упознао је представнике Светског економског форума са макроекономским параметрима Републике Србије и привредним потенцијалима. Он је истакао да је Србија спровела успешне економске реформе, нарочито на смањењу јавног дуга, привлачењу страних инвестиција и развоју малих и средњих предузећа.
 
Председник Србије захвалио је на свакој помоћи коју Светски економски форум може да пружи Србији у унапређењу, отварању и позиционирању српске економије у свету, с обзиром на то да је глобални социјално-економски развој главни приоритет Форума.
 
„Република Србија настоји да буде активна на свим међународним форумима, посебно онима који за циљ имају развој трговине, смањење незапослености, едукацију младих, као и друге социјално-економске аспекте“, закључио је председник Вучић.
 
Председник Светског економског форума Берге Бренде је истакао да је Србија, захваљујући спроведеним економским реформама, значајно напредовала и постигла завидне економске резултате у претходном периоду.
 
Двојица саговорника разговарали су и о иницијативи да Београд буде домаћин скупа под окриљем Форума.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Њујорк,
25. септембар 2019.

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.