Састанак са представницима француског пословног удружења Покрет француских компанија – МЕДЕФ

29.09.2022. - 12:11

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са представницима француског пословног удружења Покрет француских компанија – МЕДЕФ, са којима је разговарао о инвестицијама у приоритетне привредне секторе наше земље, као и заинтересованости француских компанија за учешће у реализацији великих инфраструктурних пројеката у Србији.

Председник Вучић је у разговору са представницима удружења МЕДЕФ, које је предводио Кристофер Пети, истакао да су економска и политичка стабилност, као и свеобухватне реформе довеле Србију на лидерску позицију, као једну од светски најпопуларнијих инвестиционих локација, а да су континуирана сарадња, присуство француских компанија и повећање инвестиција најбоља препорука другим глобалним компанијама да своје пословање започну у нашој земљи.

Теме разговора председника Вучића и представника највећег удружења послодаваца у Француској биле су и храна, екологија, обновљиви извори енергије, развој ИТ сектора и софтверске индустрије, финансирање пројеката, као и развој главног града и заинтересованост француских компанија за учешће у реализацији пројекта реконструкције и модернизације брзе пруге Београд-Ниш.

Обе стране су се сагласиле да је заједничка мисија привредника и сваке државе да раде на промоцији и јачању малих и средњих предузећа, која заправо чине ослонац сваке здраве привреде.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
29. септембар 2022. године