Саопштења

25.05.2024. - 14:05

Саучешће поводом смрти др Миладина Ковачевића

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је саучешће поводом смрти директора Републичког завода за статистику др Миладина Ковачевића, у којем се каже: 

„Са тугом сам примио вест о смрти др Миладина Ковачевића, једног од највећих стручњака у области статистике и уваженог члана најрелевантнијих глобалних организација и института у овом домену.
 
Велики ерудита и патриота, перфекциониста у сваком послу, др Ковачевић је постављао пред себе и своје запослене највише стандарде, без обзира на задатак који је био пред њима. Заљубљеник у прецизност математике, постепено је ширио области статистичких испитивања, а неке од анализа и пројекција које се односе на будућност наше земље и по неколико деценија унапред, сведоче о његовој визији Србије, коју је волео више од свега.
 
Др Ковачевић је био и један од ретких врхунских стручњака који је руководио најтежим и најопсежнијим статистичким акцијама у време распада бивше Југославије, када је стручно, одговорно и професионално, без обзира на почетак ратних сукоба, завршио посао у готово немогућим условима.
 
Достојанствено је подносио и срамне вербалне, али и физичке нападе оних којима су част, људскост и професионализам непознате категорије. Као научник светског гласа, наставио је поштено и савесно да обавља своје одговорне дужности на послу којем је био посвећен искрено и до краја, као што је био одан и својој Србији.
 
Изражавам дубоко саучешће породици, пријатељима, колегама и поштоваоцима др Миладина Ковачевића. Нека почива у миру“, наводи се у саучешћу председника Вучића.
 
Београд,
25. мај 2024. године
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).