06.09.2020. - 14:56

Телефонски разговор са министром иностраних послова Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са министром иностраних послова Руске Федерације Сергејем Лавровом и упознао га са разговорима које је делегација Републике Србије имала у Вашингтону и Бриселу.

Двојица саговорника су констатовала да су односи Србије и Русије искрено пријатељски. Они су такође потврдили одлучност да се настави рад на остварењу свих заједничких пројеката, као и међусобна подршка на међународној политичкој позорници.

Шеф руске дипломатије Лавров рекао је председнику Србије Вучићу да ће Русија увек подржавати пријатељску Србију, док је председник Вучић изразио уверење да ће долазак председника Владимира Владимировича Путина у Србију бити од историјског значаја и допринети унапређењу односа и сарадње двеју земаља.

Брисел,
6. септембар 2020. године