Саопштења

06.04.2020. - 09:59

Телефонски разговор са специјалним изаслаником генералног секретара Уједињених нација и шефом Мисије УН на Косову и Метохији

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са специјалним изаслаником генералног секретара Уједињених нација и шефом Мисије УН на Косову и Метохији Захиром Танином, пре свега о последицама пандемије COVID-19 у нашој земљи и региону.

Специјални изасланик Танин је изразио жаљење због жртава заразне болести у Србији и подржао председника Вучића у борби против њеног ширења. Председник Вучић је рекао да је забринут због ширења болести на Косову и Метохији. Он је изразио одлучност Србије да помогне српској заједници на КиМ, али и спремност на пуну сарадњу са Албанцима и заједнички рад са представницима привремених институција у Приштини у заустављању COVID-19.
 
Двојица саговорника су разговарали и о политичкој и безбедносној ситуацији на КиМ, поводом предстојеће седнице Савета безбедности посвећене извештају генералног секретара УН о раду УНМИК, која ће бити одржана путем видео конференције.
 
Председник Вучић је истакао да су седнице Савета безбедности, посвећене раду УНМИК, важне за Србију због одржавања континуитета разматрања питања КиМ, као и због редовног информисања о политичкој и безбедносној ситуацији, која је далеко од стабилне.
 
Београд,
6. април 2020. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.