slajd.jpg

Вести

22.04.2014. - 17:54

Александар Вучић мандатар за састав нове владе

БEOГРAД - Председник Србиjе Tомислав Николић саопштио jе данас да jе мандат за састав нове владе поверио лидеру СНС Aлександру Вучићу. Oбећао сам да ћу радити вредно и поштено и доносити добре одлуке за нашу Србиjу, рекао jе Вучић.

Николић jе поручио да ће, у складу са своjим уставним овлашћењима, делити са владом одговорност у суочавању са искушењима коjа очекуjу државу. Николић jе честитао Вучићу уз опаску да му "не би био у кожи".
 
"Србиjа jе пред огромним искушењима. Победа, радост и весеље завршени су броjањем гласова, а данас почиње велика одговорност и рад под лупом jавности и свих оних коjи желе да влади пронађу грешку", констатовао jе Николић.
 
Председник Србиjе се са Вучићем, како jе рекао, договорио да заjеднички сносе ризике и одговорност, jер владу очекуjу одлуке коjе неће бити популарне, али су нужне "зато што су претходници доносили популарне одлуке".
 
Aлександар Вучић jе, према Николићевим речима, на себе преузео одговорност да унапред каже да ће да буде тешких одлука, и да jе циљ да Србиjа коначно почне да живи од свог рада.
 
Николић jе истакао да, ако грађани мисле да проблеми са коjима се Србиjа суочава могу да се лече шећерном водицом, могу да изаберу другу владу и председника, констатуjући да Србиjа има jедног Aлександра Вучића и да би било трагично да га изгуби зато што ниjе успела да процени колико jе његова жеља да ова држава успе.
 
"Данас jе време отрежњења, истине и суочавања са суровом реалношћу и мислим да jе СНС за то потпуно спремна, а jа сам спреман да помогнем у оквиру уставних овлашћења у ономе што владу очекуjе", рекао jе Николић и додао да jе данас наjлагодниjе бити у опозициjи.
 
Упитан за мишљење шта о томе шта би требало да буду приоритетни циљеви владе, Николић jе истакао да ће у току предстоjећих недеља бити интензивно сагледаване могућности за привлачење инвестициjа.
 
"Све своjе време и амбициjе посветићу успеху ове владе. Mораћу да посетим старе приjатеље и Србиjи тражим нове приjатеље", рекао jе Николић.
 
Упитан да се изjасни о персоналним решењима у будућоj влади, Николић jе рекао да ће Вучић бити наjодговорниjи, и да "ниjе човек коjи ће селектору да каже ког играца ће да узме у тим а да потом он одговара за резултате".
 
"Oд успеха ове владе зависи будућност Србиjе и дужност jе и обавеза и право Aлександра Вучића да бира људе у коjе има наjвеће поверење да буду министри а мени jе драго што се моjе мишљење ниjе много разликовало од онога што ће он предложити", казао jе Николић.
 
Oд Србиjе у наредне три или четири године, колико ће влада да траjе, ћемо да направимо здраву и пристоjну државу, изjавио jе Вучић.
 
Oбећао сам да ћу радити вредно и поштено и доносити добре одлуке за нашу Србиjу, рекао jе Вучић.
 
Према његовим речима, тешко да jе неко добио у тежим околностима такав мандат, посебно после лоших одлука из 2007. и 2009. године, због коjих jе у држави висок дефицит и не функционише економиjа.
 
Уз напомену да jе то влада коjа jе састављена у наjкраћем року, Вучић jе захвалио председнику Србиjе Tомиславу Николићу што му jе поверио мандат.
 
Вучић jе додао да Србиjа улази у тешке и озбиљне реформе jер како jе рекао и на почетку кампање, за листу коjа jе добила наjвећи броj гласова у модерноj српскоj историjи, радиће се за следеће генерациjе, не за следеће изборе.
"За мене лично jе ово велики дан", рекао jе Вучић.
 
Николић jе поверио Вучићу мандат након консултациjа коjе jе данас обавио са представницима изборне листе "Aлександар Вучић - будућност у коjу веруjемо", а прошле седмице и са представницима свих парламентарних странака.
 
Данашње консултациjе у Председништву Србиjе прати 38 медиjских екипа из земље и иностранства и око 100 новинара.
 
Изборну листу "Aлександар Вучић - Будућност у коjу веруjемо", коjа има 158 од 250 посланика, чине Српска напредна странка, Социjалдемократска партиjа Србиjе, Нова Србиjа, Српски покрет обнове и Покрет социjалиста.
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).