21102065_b.jpg

Вести

07.07.2014. - 16:40

Награђивање наjбољих да постане обавеза Србиjе

БEOГРAД - Наjбољи ученици средњих и основних школа у Србиjи награђени су преносивим рачунарима коjе им jе доделила фондациjа "Драгица Николић", а председник Србиjе Tомислав Николић поручио jе да награда наjбољима треба да постане обавеза Србиjе, али и да наша земља полаже велике наде у своjе наjбоље ученике и студенте.

"Зато ћемо као друштво чинити наjвише што се може да вам помогнемо у напредовању", поручио jе Николић приликом свечане доделе рачунара наjбољим ученицима.

Председник Србиjе jе поручио да бољих нема, као и да Србиjа треба да буде "боља према наjбољима", jер су у тешким условима постигли много "на радост своjих породица, професора и на понос целе Србиjе".
"Tаj неспорни таленат за даљи напредак с правом тражи подршку државе и друштва. Ви сте нам своjим успесима дали огроман домаћи задатак - да вас подржимо, да побољшамо услове образовања, идемо у корак са новим педагошким правилима коjа подразумеваjу озбиљан однос према новим технологиjама, новим училима, али и са новом методиком наставе", указао jе Николић.

Свакодневне промене и прилагођавање, како jе додао, императив су за све, читав систем, а наjвише за Mинистарство науке, просвете и технолошког развоjа.

Mинистар просвете, науке и технолошког развоjа Срђан Вербић поручио jе да, осим данас награђаних ученика, у Србиjи има jош оних коjих заслужуjу награде, али да их држава jош ниjе препознала.
"Сви ми заjедно ћемо бити прави шампиони када успемо и друге да повучемо да се и њихове дисциплине виде. Надам се да ће следеће године бити више награда"", поручио jе Вербић.

Да у Србиjи има много талентоване деце коjу треба наградити мишљења jе и министар омладине и спорта Вања Удовичић коjи jе, обраћаjући се присутнима, рекао да попут спортиста и наjбољи ученици промовишу Србиjу учествуjући на разним такмичењима.
"Пред вама jе сjаjан пут jер тек сте кренули. Покушаћемо у будућности jош више да истичемо наjбоље у први план"", рекао jе Удовичић.

Председница фондациjе "Драгица Николић", супруга председника Србиjе поручила jе да су награђени остварење наjлепших снова свих родитеља и пожелела да им лап топ рачунари коjе су добили олакшаjу учење.
"Нека вам се нађу током школовања, нека вам помогну у новим успесима и новим победама. Oстаните радознали, гладни знања, напредуjте из дана у дан"", казала jе супруга председника Србиjе, додаjући да ће и они jедног дана бити у прилици да помогну другима да буду успешни попут њих.

Tако ће ланац знања и доброте, како jе рекла , да се наставља из генерациjе у генерациjу.

Преносивим рачунарима награђено jе 183 ученика основних и средњих школа из Србиjе коjи су учествовали на међународним и републичким такмичењима.

фото Танјуг/O. Tоскић

Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.