Онлине дијалог „Добро за Роме, добро за Србију“

Вести

16.06.2020. - 17:09

Дијалог „Добро за Роме, добро за Србију“

Председник Републике Србије Александар Вучић учествовао је данас путем видео линка у дијалогу „Добро за Роме, добро за Србију“.

Покрет Опре Рома организатор је првог онлине дијалога председника Републике Србије Александра Вучића са представницима ромске заједнице о проблемима са којима се заједница сусреће и начинима како се они, уз помоћ државе, могу решити.
 
Менсур Халити из Канцеларије за ромске иницијативе истакао је да је председник Вучић први председник у историји Србије који је дошао на политички дијалог са Ромима.
 
Председник Вучић рекао је да је за њега питање живота Рома једно од кључних и најважнијих питања и да се мора радити на њиховом већем образовању, посебно средњем и високом, као и већем запошљавању, јер је то важно за државу.
 
Он се захвалио представницима Рома на учешћу у разговору и рекао да је за њега важно да Роми раде, јер то значи већи бруто домаћи производ (БДП).
 
"Уколико ви нисте запослени, губимо на годишњем нивоу 1-3,5 одсто БДП. Зато је важно да ви будете укључени у радни процес. Тражићемо начин како да подстакнемо и приватнике и јавна предузећа на већу запосленост Рома и да ако није у супротности са Уставом, дамо и субвенције за то", истакао је председник Вучић.
 
Председник Вучић је најавио и да ће се посебна пажња посветити развоју канализационе и водоводне мреже у ромским насељима и њиховој већој уређености, али и да је ту држави потребна и већа помоћ и подршка Рома.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).