Потписана кредитна линија за изградњу ветропарка у Чибуку

Вести

16.10.2017. - 17:57

Потписана кредитна линија за изградњу ветропарка у Чибуку

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас потписивању кредитне линије за изградњу ветропарка у Чибуку, површине 37 квадратних километара.

Ветропарк снаге 158 МW (мегавата), који ће се састојати од 57 турбина и производити до 457 GWh (гигават-часова) електричне енергије годишње, чији завршетак се планира до краја 2018. године, биће највећи комерцијални пројекат у области енергије ветра у Србији и региону Западног Балкана.
На овај начин 113.000 домаћинстава ће добити електричну енергију из обновљивих извора, чиме ће емисија угљен диоксида бити смањена за више од 370 хиљада тона годишње. Ветропарк Чибук 1 допринеће отварању 400 радних места током изградње, као и изградњи 50 км нових путева.
Кредитна линија потписана је између компаније Ветроелектране Балкана Д.О.О Београд, Међународне финансијске корпорације (IFC) и Европске банке за обнову и развој (EBRD).

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ ПОТПИСИВАЊА И ИЗЈАВУ МИНИСТРА АЛЕКСАНДРА АНТИЋА МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
16. октобар 2017.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).