Вести

17.10.2015. - 00:00

Председник Николић присуствовао освећењу цркве у Страгарима

Председник Србиjе Tомислав Николић са супругом Драгицом присуствовао jе jутрос освећењу цркве Светих архангела Mихаила и Гаврила у манастиру Вољавча код Страгара, као и литургиjи коjу jе служио владика шумадиjски Jован.

СTРAГAРИ - Председник Србиjе Tомислав Николић са супругом Драгицом присуствовао jе jутрос освећењу цркве Светих архангела Mихаила и Гаврила у манастиру Вољавча код Страгара, као и литургиjи коjу jе служио владика шумадиjски Jован.
Захваљуjући удружењу "Завет" чиjи jе председник Драгица Николић, у манастирскоj цркви изграђеноj у 15. веку, по први пут jе урађен полиjелеj и фрескописање.
Урађени су и изолациjа и дренажа, а реконструисана jе електроинсталациjа и освежена фасада цркве.
Удружење "Завет" већ неколико година помаже оваj манастир, па jе тако учествовало и у рестаурациjи иконостаса.
Радове на осликавању цркве извели су студенти београдског факултета примењених уметности, а коjима jе руководио професор Слободан Kаjтез.
Владика шумадиjски jе Драгици Николић уручио орден Светог Саве другог степена коjи додељуjе Шумадиjска епархиjа. Уручене су и грамате факултету примењених уметности, као и компаниjи Mител.
Чину освећења и литургиjи у манастиру Вољавча присуствовали су и градоначелник Kрагуjевца Радомир Николић и друге личности из друштвеног и културног живота Шумадиjе, као и мештани Страгара.
Mанастир Вољавча познат jе и по томе што jе у њему своjевремено одржавно прва седница Правитељствуjушчег совjета.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).