Председник Вучић обишао 15. тенковски батаљон Прве бригаде копнене војске

Вести

26.07.2020. - 12:11

Председник Вучић обишао 15. тенковски батаљон Прве бригаде копнене војске

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је 15. тенковски батаљон Прве бригаде копнене војске у касарни „Бошко Палковљевић Пинки“ у Сремској Митровици, где је присуствовао приказима способности тенковске чете, способности ватреног вода вишецевних лансера ракета 128 мм М77 „Огањ“, приказу модернизоване артиљеријске батерије система „Огањ“ и практичне обуке тенковске чете.

Председник Вучић обишао 15. тенковски батаљон Прве бригаде копнене војске

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
“Овде, у делу Прве бригаде наше војске, могли смо да видимо обученост, припремљеност, посвећеност и преданост у раду наших тенкиста, али и промене које уносимо у наше артијеријско- ракетне јединице. Мислимо да су те јединице један од најснажнијих делова наше армије. Данас сте видели све нове модуларне облике које радимо, све је аутоматизовано и већим делом је урађено у нашим српским фабрикама. У Србији су рађена возила, платформе, али и ракете, све то се прави у Kрушику, Петолетки, али и ФАП-у. Гледамо како да оснажимо своју војску у тешким условима “, поручио је председник Вучић. Он је истакао да Србија жели да сачува војну неутралност, сигурност, стабилност и мир, али и сигурну одбрану земље, ако затреба, те најавио додатна, до сада највећа финансијска средства у одбрамбену индустрију. 
 
Председник Вучић обишао 15. тенковски батаљон Прве бригаде копнене војске

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Обновили смо добрим делом бомбардерску авијацију, имамо данас десет Орлова, имамо и Супер Галебе Г-4 које можемо користити у тим акцијама, али то мора бити много јаче. Гледаћемо да купимо ловце-бомбардере који су способни да воде  блиску борбу у ваздуху, али и да делују по циљевима на земљи. Већ смо покренули неке кораке у том правцу", навео је председник Вучић и додао да је ситуација у Ратном ваздухопловству и противваздухопловној одбрани много боља него што је била и да је тренутно на располагању десет исправних ловачких авиона МиГ-29, али да ће за два, три месеца тај број бити повећан на 14, после пријема четири авиона из Белорусије. 
 
Сремска Митровица, 26. јул 2020. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).