Председник Вучић обишао хотел "Фрушке терме"

Вести

25.12.2019. - 14:59

Председник Вучић обишао хотел "Фрушке терме"

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас хотел "Фрушке терме" на Фрушкој гори и истакао да је ово највећа туристичка инвестиција у нашој земљи, те да је туризам једна од нових индустријских грана у које Србија улаже новац.

Председник Вучић обишао хотел

Фото Председништво/ Димитрије Голл

Председник Вучић је обишао комплекс који је отворен у септембру, а простире се на 29.000 квадратних метара, а у који је уложено 28 милиона евра.
 
"Поносан сам на Србију што ово има", нагласио је председник и додао да је поносан и на то што су се власници вратили из иностранства и решили да улажу у своју земљу.
 
Председник је истакао да "Фрушке терме" већ запошљавају 215 људи и да то пуно значи за породице запослених, али и за Врдник, Ириг и околна места.
 
Председник Вучић обишао хотел

Фото Председништво/ Димитрије Голл

 
Он је рекао да је за њега важно што наши грађани више неће морати да иду у мађарске и словеначке бање и додао да је уверен да ће више људи долазити овде.
 
Председник Вучић је рекао да се Србија први пут позиционира на термалној карти и додао да Србија има пуно извора термалне воде, али да није имала уређене хотеле којима је могла да се поноси.
 
Изразио је очекивање да ће у "Фрушкогорске терме" долазити и туристи из Словеније, Хрватске и других земаља у региону.
 
Председник Вучић обишао хотел

Фото Председништво/ Димитрије Голл

 
Председник Вучић истакао је да је туризам једна од нових индустријских грана у које Србија улаже новац, што ће бити изражено и у инвестиционом плану "Србија 2025".
 
„Туризам је једна од грана у коју улажемо новац, то ћете видети у нашем плану „Србија 2025“ коју ћу представити са премијерком Брнабић, да сачувамо део гостију, важно нам је да правимо нове туристичке дестинације“, рекао је председник.
 
Kако је навео, улагаће се новац у пристаништа, марине и плаже на Дунаву, затим у Браничевски округ, јер је сиромашнији и мање насељен, као и у Војводину и на север Србије.
 
Председник је истакао и да ће држава подржати и домаће инвеститоре који буду инвестирали у нове туристичке капацитете.
 
Председник Вучић обишао хотел

Фото Председништво/ Димитрије Голл

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).