Председник Вучић обишао радове на изградњи моста преко Јужне Мораве

Вести

29.03.2021. - 11:57

Председник Вучић обишао радове на изградњи моста преко Јужне Мораве

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас радове на изградњи моста преко Јужне Мораве код Сталаћа у оквиру будућег Моравског коридора. 

Председник Вучић обишао радове на изградњи моста преко Јужне Мораве

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Моравски коридор је много важан за нас јер повезује исток са западом. Ово ће бити први, најмодернији, дигитални ауто-пут. Велики број људи живи на овом подручју и они ће добити нове прилике", истакао је председник Вучић и најавио да ће цео тај ауто-пут од 112 километара од Појата до Прељине бити завршен за три године.
 
"Верујем да ћемо до краја године односно до јануара 2022. имати готов ауто-пут од Појата до Kрушевца, до места Макрешане. Људи желе путеве и фабрике, ово ће доводити нове инвеститоре. Ово је велика и добра ствар за Србију", рекао је он и похвалио извођача, турско-амерички конзорцијум Бехтел - Енку.
 
Председник Вучић најавио је и да за месец дана крећу радови на изградњи ауто-пута до Kраљева, сектор 3 од Адрана до Мрчајеваца.
 
Председник Вучић обишао радове на изградњи моста преко Јужне Мораве

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

  
Амбасадори САД и Велике Британије Ентони Годфри и Шан Меклауд изразили су задовољство напретком радова на Моравском коридору упркос пандемији и оценили да ће захваљући тој инвестицији привреда Србије бити још јача.
 
"Привреда Србије била је јака на почетку пандемије, а биће јака и после ње захваљујући мудрим инвестицијама Владе Србије у будућност земље", рекао је амбасадор Годфри и додао да ће инвестирање у ауто-путеве које подстичу и економију, помоћи да Србија постане битан фактор на Балкану и да се у Србији повеже више од пола милиона људи.
 
Амбасадор САД Годфри  је истакао да је поносан на сарадњу са Владом Србије и захвалио државном врху Србије што је обезбедио и вакцине за све раднике компаније Бехтел која ради на том пројекту.
 
"Посветићу се праћењу рада на пројекту док не буде готов, а тада ћу се поносан на партнерство са Србијом у њеном привредном развоју, провозати ауто-путем", рекао је Годфри и додао да ће након тога сви имати прилику да прате, како је рекао, економски раст и просперитет овог региона и ове земље.
 
Председник Вучић обишао радове на изградњи моста преко Јужне Мораве

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Амбасадорка Велике Британије Меклауд је истакла да је задовољна што може да види напредак пројекта, и додала да јој је велико задовољство да Британија подржава развој инфраструктуре у Србији.
 
"Изузетно је важно да такви пројекти буду грађени са високим стандардима укључујући и оне еколошке. Драго ми је да можемо да помогнемо", рекла је Меклауд.
 
Моравски коридор повезаће три округа: Расински, Рашки и Моравички, са Kоридорима 10 и 11. Повезаће све веће градове централне Србије између Појата и Чачка - Kрушевац, Kраљево, Трстеник и Врњачку Бању. Током изградње коридора биће регулисан ток Јужне Мораве и њених притока у дужини од 68 километара.
 
Моравски коридор чине три деонице: Појате - Kрушевац у дужини од 27,83 километра, Kрушевац - Адрани дужине 53,88 километара и Адрани - Мрчајевци - Прељина дужине 30,66 километара.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).