Председник Вучић обишао радове на Кули Београд

Вести

15.06.2020. - 14:46

Председник Вучић обишао радове на Кули Београд

Председник Републике Србије Александар Вучић данас је са директором компаније "Eagle Hills" Мухамедом Алабаром обишао радове на Kули Београд, у оквиру Београда на води, која ће бити највиша зграда у Србији са 40 спратова и видиковцем, a очекује се да буде завршена до краја следеће године.

Председник Вучић обишао радове на Кули Београд

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Поносан сам на ово градилиште! Поносан сам на све што смо овде урадили. Урађено је 150.000 метара квадратних и тренутно се гради још 750.000 метара квадратних. Оно што је најважније за нас је чињеница да на овом градилишту имамо 2.530 радника. То Београд на води чини једним од највећих европских градилишта. Ово место постаје једно од најлепших, најурбанијих у нашој земљи. Ова зграда биће симбол Србије! То је залог за будућност, да покажемо да имамо храбрости да мењамо ствари и да направимо најбоље за наше грађане", навео је председник Вучић и истакао да Београд на води представља понос целе Србије, а не само Београда. Он је додао да се ту креира најбољи живот, прелепи булевари и паркови за децу. 
 
Председник Вучић обишао радове на Кули Београд

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Изградњом Београда на води, уз друге радове на обнови и уређењу престонице, мења се слика града, који сваке године посети за 20 до 25 одсто људи више. Kада се круг затвори, мора се рећи да је неко био храбар и да је Србија успела све то да уради“, истакао је председник Вучић. 
 
Београд,
15. јун 2020. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).