Председник Вучић обишао радове на пројекту "Београд на води"

Вести

05.04.2019. - 19:59

Председник Вучић обишао радове на пројекту "Београд на води"

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас радове на пројекту "Београд на води" и истакао да је то највеће градилиште у овом делу Европе, као и да ће сви пројекти који се спроводе у престоници, допринети укупном развоју.

"Поносан сам на чињеницу да је ово највеће градилиште у овом делу Европе, 1.554 радника је данас овде. Поносан сам на све што се ради у Београду", рекао је  председник Вучић и нагласио да је буџет града за 300 милиона већи, док је дефицит мањи.
 
Председник Вучић обишао радове на пројекту

Фото Танјуг, Димитрије Голл

"Толико је Београд уређенији и лепши и толико су порасле потребе Београђана. Све ће то да дорпинесе укупном развоју економије, донеће новац, радна места, туристе", нагласио је председник Вучић и додао да је важно да Београд сваке године има све већи буџет.
 
Председник Вучић обишао радове на пројекту

Фото Танјуг, Димитрије Голл

 
"Када говорите о гужвама, сваке године у Београду има 35.000 нових аутомобила. Просечна плата у Београду је виша од 600 евра, драматично већа него у неразвијенијим крајевима земље. Важно је да у складу са тим стандардом градимо инфраструктуру која то може да прихвати", навео је председник Вучић. Он је истакао да сада у Београду имамо променаду која је, вероватно, најлепша у Европи, додајући да ће бити посла око пречишћавања Саве и Дунава, за шта ће бити потребно 3 до 4 године.
 
Београд,  5. април 2019. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).