05.04.2019

Председник Вучић обишао радове на пројекту "Београд на води"

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас радове на пројекту "Београд на води" и истакао да је то највеће градилиште у овом делу Европе, као и да ће сви пројекти који се спроводе у престоници допринети укупном развоју.

"Поносан сам на чињеницу да је ово највеће градилиште у овом делу Европе, 1.554 радника је данас овде. Поносан сам на све што се ради у Београду", рекао је председник Вучић и нагласио да је буџет града за 300 милиона већи, док је дефицит мањи.

"Толико је Београд уређенији и лепши и толико су порасле потребе Београђана. Све ће то да дорпинесе укупном развоју економије, донеће новац, радна места, туристе", нагласио је председник Вучић и додао да је важно да Београд сваке године има све већи буџет.

"Када говорите о гужвама, сваке године у Београду има 35.000 нових аутомобила. Просечна плата у Београду је виша од 600 евра, драматично већа него у неразвијенијим крајевима земље. Важно је да, у складу са тим стандардом, градимо инфраструктуру која то може да прихвати", навео је председник Вучић. Он је истакао да сада у Београду имамо променаду која је, вероватно, најлепша у Европи, додајући да ће бити посла око пречишћавања Саве и Дунава, за шта ће бити потребно 3 до 4 године.

Београд,  5. април 2019. године