Председник Вучић посетио Лозницу

Вести

04.06.2020. - 11:54

Председник Вучић посетио Лозницу

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је данас Лозницу, где је отворио реконструисана одељења Опште болнице у Лозници и присуствовао свечаном отварању фабрике „Adient“.

Председник Вучић посетио Лозницу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић је најавио да ће радови на реконструкцији свих објеката Опште болнице бити готови до краја следеће године. Вредност радова на реконструкцији три одељења, Грудног, Интерног и Неуропсихијатрије је око 400 милиона динара, а новац је обезбедила Влада Србије преко Канцеларије за управљање јавним улагањима, док је са 30 милиона динара израда пројектне документације финансирана из градске касе. 
 
Председник Вучић посетио Лозницу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Људима је потребно да осете да имају будућност. Ово је сасвим другачија слика за цело Подриње. Све је лепо урађено, по највишим стандардима и важно је да људи буду задовољни. Болнице постају део животног стандарда. Овде раде дивни људи и срећан сам што можемо да поправљамо оно што у претходних 30 година нисмо могли", рекао је председник Вучић и истакао да је Лозница била један од важних инвестиционих центара, али да је годинама била запостављена и девастирана. 
 
“Ни од чега смо створили нешто, али и да сте мађионичар, нисте могли да ојачате привреду у Лозници. Ипак, сад сам задовољан, зато што Лозница има значајно јачу привреду, већи животни стандард”, изјавио је председник Вучић и изразио очекивање да ће се и демографска слика у том граду додатно поправити. Он је још једном захвалио свим здравственим радницима, истичући да се током кризе изазване вирусом корона видело колико је значајна здравствена нега и опремљене болнице. 
 
Председник Вучић посетио Лозницу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
“Сада ће и више да вас цене и више да очекују од вас. Хвала на труду, на свему што чините и што бринете за све људе, од најмлађих до најстаријих”, рекао је председник Вучић.  
 
Председник Вучић посетио Лозницу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић присуствовао је данас свечаном отварању фабрике америчке компаније Adient и најавио да ће ту бити запослено 1.500 људи. Он је, током обиласка фабрике, рекао да је већ запослено 838 људи, као и да ће радници имати најбоље услове за рад и одмор у оквиру фабрике, која има и тренинг центар. 
 
Председник Вучић посетио Лозницу

Фото. Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић истакао је да ће фабрика америчке компаније подићи не само Лозницу, већ и цело Подриње и Рађевину. Он је додао да ће нова фабрика дати велики импулс напретку привреде и допринети да у локалном буџету буде више новца за путеве и пројекте комуналне инфраструктуре. 
 
"Срећан сам што видим велики број радника, који су тиме помогли егзистенцију својих породица. Посебно сам срећан што је од тога 70 одсто жена, као и младих људи. Дивим се како сте за кратко време успели све ово да урадите. Хвала вам што бринете о радницима. Лозница је за нас стратешко место и од изузетног значаја је да може да напредује и чува своје становништво“, поручио је председник Вучић. 
 
Лозница,
04. јун 2020. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).