Председник Вучић посетиo Пријепоље и Прибој

Вести

21.05.2021. - 15:55

Председник Вучић посетиo Пријепоље и Прибој

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је данас Пријепоље и Прибој, где се састао са пољопривредним произвођачима и председницима општина Прибој, Пријепоље, Сјеница и Нова Варош, након чега је присустовао свечаном отварању хотела „Терме 36.6“ и фабрике АФТ.

Председник Вучић посетиo Пријепоље и Прибој

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић je посету Златиборском округу започео разговором са грађанима Пријепоља који су му изложили проблеме са којима се сусрећу, али и предлоге за унапређење квалитета живота у том крају. Oн је истакао да држава ради на привлачењу инвеститора, али да је за озбиљне и дугорочне пројекте од пресудног значаја изградња брзе саобраћајнице, као и гасификација.
 
„Стратешки је најважније, да би дошли инвеститори, да направимо брзу саобраћајницу која би Пријепоље спојила са Дугом Пољаном и ауто-путем“, нагласио је председник Вучић и додао да је то истовремено значајно и за јачање огромног туристичког потенцијала овог краја.
 
Говорећи о значају инфраструктуре за нове инвестиције, председник Вучић је истакао пројекат гасификације овог краја у који ће држава уложити велика средства. 
 
„Важна вест за све људе је да ће добити гасовод. Ове године то стављамо у план“, рекао је председник и истакао да је у питању инвестиција вредна 30 милиона евра. 
 
У разговору са пољопривредницима из Пријепоља, председник Вучић је напоменуо да је за државу важно да обезбеди субвенције у износу од 50 одсто за набавку укупно 750 нових трактора у Србији, како би сеоска домаћинства могла да обнове механизацију и истакао да је циљ да се убрза напредак пољопривреде будући да држава сада има довољно средстава за таква улагања. Председник Вучић је најавио и нове врсте подршке како би ова грана привреде што брже забележила снажан раст. 
 
Председник Вучић посетиo Пријепоље и Прибој

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Након разговора са пољопривредницима, председник је одржао састанак са председницима општина Прибој, Пријепоље, Сјеница и Нова Варош, на којем су размотрени пројекти  од значаја за грађане овог краја, као и за привреднике и потенцијалне инвеститоре. На састанку је договорена изградња пута од Кокиног Брода до Прибоја у дужини од око 27 километара који ће спојити златарску и златиборску регију, при чему је вредност овог пројекта процењена на 8 милиона евра. Председник је истакао да ће овај пут бити од изузетног значаја за туризам, али и привлачење нових инвеститора. 
 
На отварању реконструисаног хотела „Терме 36.6“ у Прибоју, председник Вучић је истакао да управо овакви пројекти мењају лице Србије, те да ће и држава са своје стране допринети развоју туризма путем још интензивнијег улагања у инфраструктуру. Председник је захвалио власнику хотела Горану Деспићу чија је инвестиција у реконструкцију хотела допринела томе да Прибој сада има репрезентативни туристички објекат у који ће долазити гости из земље и иностранства.  
 
Комплекс "Терме 36.6" обухвата хотел са четири звездице и пратеће објекте који се простиру на 5.000 квадратних метара, а инвеститор је најавио изградњу још једног хотела у Прибојској бањи. 
 
Председник Вучић посетио Пријепоље и Прибој

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
На отварању фабрике аутоделова АТФ у Прибоју, председник Вучић је истакао да град напредује великом брзином и да ова немачка компанија најављује могућност отварања још погона у Прибоју и том делу Србије. Председник је навео да је у питању инвестиција од шест милиона евра и да Прибој после 40 година добија изузетно значајну фабрику због чега се људи поново враћају у Србију.
 
"Држава ће давати још већу подршку, улагаћемо и у дуално образовање и у инфраструктурне радове. Желимо да извршимо реиндустријализацију читавог овог краја Србије, да људи не иду у Немачку, Аустрију, Швајцарску и друге земље, већ да остану овде“, рекао је председник Вучић по завршетку данашње посете Прибоју. 
 
Председник Вучић посетио Пријепоље и Прибој

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
У фабрици АТФ ће бити запослено укупно 400 радника, а производиће делове за BMWAudi и Folksvagen и друге познате аутомобилске брендове. Фабрика има 6.300 квадратних метара, а вредност инвестиције је шест милиона евра.

 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).