Председник Вучић посетио Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији

Вести

17.09.2019. - 13:33

Председник Вучић посетио Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас, приликом посете Удружењу породица киднапованих и убијених на КиМ, да ће се трудити да држава улаже што више на Косово и Метохију, како би српски народ остао и опстао на Космету.

Председник Вучић посетио Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији

Фото Председништво/ Димитрије Голл

 
Председник је рекао да је спреман да разговара о закону којим би се системски решио положај породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији, али је истакао да то решење мора бити постављено на рационалним основама и без "скривања иза патриотизма".
 
Председник Вучић је рекао да мора бити јасно да се увек, када се говори о таквој врсти закона, заправо ради и о већим издвајањима из буџета.
 
"Да не буде скривалица иза патриотизма - кад год разговарамо о било којем од тих питања, увек је кључна ствар колико више новца треба да издвоји држава. Спремни смо да разговарамо и помогнемо, све мора да буде постављено на рационалним основама", рекао је председник Вучић.
 
Председник је рекао и да је добра вест што су пронађени остаци тела седам убијених особа, двоје из породице Петровић и петоро из породице Шутаковић, недалеко од Ђаковице.
 
"Таква вест мора да постоји и за још 570 несталих Срба и неалбанаца са простора КиМ, али и за бројне нестале Албанце, укупно 1.653 на КиМ", рекао је председник Вучић.
 
Председник Вучић истакао је да је држава спремна да помогне удружењу и по том питању, истичући да је бројне податке добила управо од њега, јер држава Србија ни 1999. ни после 2000. године није истражила све што се догодило.
 
Председник подсећа да још не постоји званичан списак побијених и несталих на КиМ.
 
"Верујем да ћемо и тај тежак посао умети и успети да завршимо", рекао је председник Вучић.
 
Он је додао и да се диви људима у Удружењу који се боре да сећање на косметске жртве, јунаке и цивиле опстане, истичући да морамо да показујемо не само пијетет, него и да негујемо културу сећања, уместо културе заборава.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).