11.04.2019

Председник Вучић у Новом Саду у оквиру кампање "Будућност Србије"

Председник Републике Србије Александар Вучић обратио се данас грађанима, у оквиру кампање „Будућност Србије“, на Тргу Слободе у Новом Саду.

Председник Вучић је навео да у протеклих 40-50 година у Новом Саду није било фабрика, али да је то сада промењено и најавио да ће у тај град доћи још 2 велике инвестиције од по 50 милиона евра.

„Ја вам данас доносим два мала поклона у Нови Сад. Видећете и једног од најмоћнијих светских произвођача чоколаде“, поручио је председник Вучић окупљеним грађанима и додао да ће Новом Саду, као европској престоници културе 2021. године и Омладинској престоници Европе ове године, бити дата новчана средства.

"У овом граду се уређују фасаде и булевари, гради се на сваком кораку. То све остаје вама, дивним људима, то радимо због вас, ваше будућности“, истакао је председник Вучић наглашавајући да Србија, на европском путу, ни са ким не сарађује тако добро као са Мађарском, и захвалио премијеру Мађарске Виктору Орбану, као и председнику Скупштине Аутономне покрајине Војводине Иштвану Пастору на томе што су данас Срби и Мађари најбољи пријатељи.

„НАТО агресију називамо агресијом, не кампањом, као да је изборна кампања, или ваздушни напади, као да су се тукли муве и комарци у ваздуху. Градићемо пристојне односе. То је наша политика, али хоћемо да будемо неутрални, да сами чувамо нашу земљу и наше небо, а данас за то имамо снаге, никоме не претећи, већ способни да земљу сачувамо“, закључио је председник  Вучић и подсетио грађане да данас славимо хероје са Кошара, јунаке који су бранили отаџбину.

„Хвала на подршци, бескрајно вас волим и без ваше подршке никада ништа не бисмо могли да урадимо, јер сте ви наша снага, ви сте будућност Србије“, поручио је председник Вучић у Новом Саду.

Поред председника Републике Србије Александра Вучића, грађанима су се данас обратили и потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић, председник Покрајинске Владе Игор Мировић, председник Скупштине Аутономне покрајине Војводине Иштван Пастор и градоначелник града Новог Сада Милош Вучевић.

Нови Сад,

11. април  2019. године