Председник Вучић у посети пољопривредном газдинству

Вести

23.12.2020. - 11:22

Председник Вучић у посети пољопривредном газдинству

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас пољопривредно газдинство Дејана Матића, произвођача дувана из Голубинаца у Срему. Након обиласка газдинства, председник Вучић разговарао је са руководством компаније Japan Tobacco International (JTI) и произвођачима дувана који имају уговор са овoм компанијом поводом успешно завршене сезоне бербе дувана у 2020. години и остварених рекордних приноса на засадима ове културе. 

Председник Вучић у посети пољопривредном газдинству

Фото: Председништво Србије/ Димитије Голл

 
"Направили су велики и успешан посао, веома сам срећан што сам могао данас да будем гост у њиховој дивној породици и верујем да ће и мала Александра и Томислав наставити тај посао", рекао је председник Вучић након обиласка пољопривредног газдинства Дејана Матића.  
 
Он се захвалио руководству Japan Tobacco International (JTI) на свему што раде у Србији, као и на томе што континуирано шире мрежу својих добављача, те да та компанија ангажује 250 домаћинстава у Србији у производњи дувана, од којих свако запосли између 40 и 60 сезонаца и поручио да ће држава наставити, иначе изузетну сарадњу са ЈТИ.
 
Председник Вучић истакао је да ЈТИ реализује годишње извоз од 300 милиона евра и да је та компанија један од наших највећих пореских контрибутора.
 
Председник Вучић у посети пољопривредном газдинству

Фото: Председништво Србије/ Димитије Голл

 
Он је казао да произвођачи дувана ангажују сезонце углавном из Прешева и то Албанце, као и доста људи из Неготина, што је сигнал да држава мора више да уради за југ и исток Србије.
 
Председник Вучић приметио је да јапански инвеститори све више долазе у Србију и најавио да ће врло брзо и званично бити најављен долазак још једног јапанског инвеститора и то у Нови Сад, те подсетио да је у Инђији недавно ударен камен темељац за фабрику јапанског Тојо тајерса.
 
"Ту где су Јапанци, ту је озбиљност и одговорност и наши људи се ту понашају изузетно одговорно", нагласио је он.
 
Председник Вучић у посети пољопривредном газдинству

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник је приметио да су јако лоши путеви у Војводини и да ће у том смислу бити додати неки пројекти у план Србија 2025 и да ће се поред градње ауто-пута Нови Сад - Рума правити и ауто-пут Београд - Зрењанин, али и да ће бити урађено много регионалних и локалних путева у Војводини.
 
"Огроман новац ћемо да уложимо у путеве и то ће значити пуно и за инвеститоре", закључио је председник Вучић.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).