Tan2014-1-28_13814498_0.jpg

Вести

28.01.2014. - 14:37

Расписаћу изборе у складу са Уставом

БEOГРAД - Председник Србиjе Tомислав Николић саопштио jе данас да су му премиjер Ивица Дачић и први потпредседник Владе Aлександар Вучић донели образложен предлог владе за распуштање парламента и да ће ванредне парламентарне изборе расписати у складу са Уставом.

 
Николић jе рекао новинарима да ће наjвероватниjе сутра обавестити jавност о томе и о датуму одржавања избора, истакавши да су сви свесни да jе влада учинила много и остварила многе циљеве, а jедан од наjважниjих jе почетак преговора са EУ.
 
Након састанка у Председништву с Дачићем и Вучићем, коjи су му предали образложен предлог владе да распусти скупштину и распише изборе, Николић jе рекао да jе влада имала jедну реконструкциjу и да jе с правом схватила да треба да провери како стоjи питање легитимитета, а потом да се убаци нова енергиjа у састав владе.
"Након тога, људи коjи буду изабрани на парламентарним изборима на jедноj чврстоj и солидноj основи коjу jе поставила ова влада, наставиће да граде нашу европску Србиjу, европску кућу, сигурну од криминала и кућу коjа ће изграђивати своjу економиjу и извршити реформе", рекао jе Николић и поручио да су пред новом владом велики послови.
 
Oн jе нагласио да Србиjа неће стати у кампањи и да ће функционисати све институциjе.
"Oбратићу се сутра jер постоjи жеља владе да се оваj проблем брзо реши, постоjи жеља скоро свих посланичких група да се парламентарни избори одрже што пре, jа ћу поштовати Устав Србиjе као и увек, тако да ћете бити обавештени наjвероватниjе током сутрашњег дана о датуму одржавања ванредних парламетнарних избора", рекао jе преседник Србиjе.
 
Дачић и Вучић су се састали са Николићем у 12,30 у згради Председништва Србиjе.
 
Влада jе предлог за ванредне изборе образложила потребом да се обезбеди што шира подршка реформама и модернизациjи друштва.
 
Oчекуjе се да избори буду одржани 16. марта, заjедно са изборима за скупштину Града Београда.
Биће то 10. парламентарни избори од увиђења вишестраначjа, а 7. ванредни.
 

 
фото Танјуг, С. Илић
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).