Састанак са делегацијом немачке компаније "BIZERBA"

Вести

26.05.2021. - 16:51

Састанак са делегацијом немачке компаније "BIZERBA"

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са делегацијом немачке компаније BIZERBA и присуствовао је потписивању Уговора о подстицајима за инвестицију компаније BIZERBА у град Ваљево, који су потписали министарка привреде Анђелка Атанацковић и представник компаније Франк Рајнхарт.

Састанак са делегацијом немачке компаније

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Србије Александар Вучић поручио је да је долазак немачке породичне компаније BIZERBA у Ваљево од огромног значаја за тај град, који је био у ћорсокаку, али и цео Колубарски округ и околна места. 
 
"Срећан сам зато што данас могу да кажем да је све завршено и ускоро се креће са изградњом погона једне фантастичне породичне компаније, који ће бити готов за нешто више од годину дана. Очекује се почетак производње најкасније у четвртом кварталу 2022. године", рекао је председник Вучић и додао да је реч о великој инвестицији, која ће, за почетак, запослити 300 људи, са значајно већим платама од просечних. 
 
Састанак са делегацијом немачке компаније

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"BIZERBA је синоним за високо прецизне инструменте. Радостан сам због Ваљеваца, Колубарског округа у целини. Ово значи драстичне промене и за Лајковац, Љиг, Мионицу, Осечину, Косјерић. Ово су темељне, велике промене. Ови људи доносе најпрецизинију технологију и запослиће високо плаћене инежењере и веома добро плаћене раднике", навео је председник Вучић и приметио да је ово, после много година, нова инвестиција у Ваљеву, и то другачија од оних радно интензивних какве су биле до скора. 
 
"То је фантастична компанија, а ово је само почетак. Много сам бринуо за Ваљево пре овога. Изградњом брзе саобраћајнице и гасне мреже у Ваљеву, испунићемо све услове за долазак и рад Бизербе и других инвеститора. У плану је и изградња комплетног водоводног система за Ваљево. Ово су све невероватне промене за овај град. Ништа не би било могуће без немачких инвеститора и хвала им на томе“, истакао је председник Вучић и додао да се нада још једној великој инвестицији у Ваљево. 
 
Састанак са делегацијом немачке компаније

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Много сам срећан што сам упознао ове дивне људе. Схватио сам зашто они у пет генерација успевају да опстану, а то је својим радом. Желим им свима срећу и имаће сваку помоћ и подршку државе", нагласио је председник Вучић. Он је подсетио да је када је постао премијер било 17.000, а данас је 70.000 људи запослених у немачким компанијама у Србији. 
 
"То говори како расту наши односи, како Србија расте економски и колико смо успели да променимо у земљи. Важно је да наставимо са променама, са дуалним образовањем, што смо обећали и за Ваљево", закључио је председник Вучић. 
 
Београд,
26. мај 2021. године
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).