Састанак са потпредседником Владе и министром унутрашњих послова Републике Италије

Вести

08.05.2019. - 18:43

Састанак са потпредседником Владе и министром унутрашњих послова Републике Италије

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са потпредседником Владе и министром унутрашњих послова Републике Италије Матеом Салвинијем у Риму.

„Иако има различит став по питању Косова и Метохије, Италија разуме позицију Србије“, рекао је председник  Вучић, након састанка са потпредседником италијанске владе Матеом Салвинијем,  и додао  да је уверен да Србија може да рачуна на Италију као искреног пријатеља.
 
Председник Вучић је подсетио да је Италија признала Косово и навео да је са министром Салвинијем разговарао о тој теми, као и о агресији НАТО на Србију 1999. године, те да му је пренео да су и данас, после 20 година, ране српског народа отворене и тешке.
 
Председник Вучић је изјавио да му је министар Салвини рекао да ће Италија тражити брзи пријем Србије у Европску унију и да ће се за то залагати на сваком месту и без чекања да се заврше избори за Европски парламент, односно формирање новог Европског савета и Европске комисије.
 
"Србија ће у сваком тренутку моћи да рачуна на истинску и искрену подршку Италије", закључио је председник Вучић  и додао да се разговарало и о билатералним односима две земље и свеукупној ситуацији у Европи.
 
"Италија је наш други спољнотрговински партнер и верујемо да то можемо још да унапредимо", истакао је председник Вучић и навео да је позвао потпредседника Владе и министра унутрашњих послова Републике Италије Салвинија да, након окончања избора за Европски парламент, посети Београд.
 
"Мислим да смо ушли у срж ствари онога што могу да буду интереси Италије, али и што могу да буду  интереси Србије. Да покушамо да правимо савезничку мрежу земаља које хоће да нам помогну да заиста уђемо у ЕУ, да то не буде неки покретни циљ који нам стално измиче и да видимо да ли то можемо да достигнемо или не", објаснио  је председник  Вучић.
 
Рим, 08. мај 2019.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).