Састанак са представницима компаније UGT Renewables LLC

Вести

02.08.2021. - 12:09

Састанак са представницима компаније UGT Renewables LLC

Председник Републике Србије Александар Вучић састаo се данас са представницима компаније UGT Renewables LLC, након чега је потписан Споразум о сарадњи између Министарства рударства и енергетике Владе Републике Србије и представника ове компаније. Председник Вучић је рекао да је овај Споразум почетак нове ере и важан искорак у будућност за енергетску безбедност наше земље, али и један од пројеката од пресудног значаја за економски развој и успех у оквиру зелене агенде Србије.

Састанак са представницима компаније UGT Renewables LLC

Фото Тањуг/Зоран Жестић

Након потписивања Споразума, председник је посебно истакао да је важно да имамо што више обновљивих извора енергије и да сада предстоје разговори у вези са условима, те је изразио уверење да ће се доћи до „најбољег могућег договора који је од пресудног значаја за успех наше земље у оквиру зелене агенде.“
 
Председник је казао да се са америчком компанијом преговара изградња соларних панела на површини од око 2.000 хектара и десетак локација широм Србије, чиме би се добио додатни гигават струје и смањила емисија угљен-диоксида за 1,9 милиона тона годишње.
 
„Велика и важна ствар за Србију, верујем да ће ово допринети даљем интересовању енергетских и иновативних компанија да улажу у нашу земљу", истакао је председник и додао да би након потписивања уговора изградња трајала око две године.

Састанак са представницима компаније UGT Renewables LLC

Фото Тањуг/Зоран Жестић

"Ово је велико улагање и инвестиција која доприноси економском расту Србије", нагласио је председник Вучић и додао да ће Србија на овај начин реформисати и модернизовати енергетски сектор. Председник је истакао да се овим пројектом стварају нове прилике и за привлачење инвеститора, за које је позитиван сигнал управо долазак америчких улагача.

Споразум су потписали Зорана Михајловић, потпредсеница Владе и министарка рударства и енергетике и Питер Гудал, финансијски директор у компанији UGT Renewables LLC. Потписивању је присуствовао и амбасадор САД Ентони Годфри.

 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).