9_12_2012(1).jpg

Вести

09.12.2012. - 00:00

"У Србији свако може да исповеда своју религију"

БЕОГРАД - Председник Србије Tомислав Николић вечерас је, поводом јеврејског празника Хануке, упалио свећу у београдској синагоги Сукат шалом, и поручио да је Србија земља у којој свако може да верује у своја чуда, да исповеда своју религију и да у свом храму слави свог бога.

"Ако било ко од нашег народа пати, патиће цела Србија", поручио је Николић, обраћајући се Јеврејима окупљеним у синагоги, којима је празник честитао на хебрејском.

Осврћући се на догађај из јеврејске историје на који се Јевреји сећају прослављајући Хануку, Николић је рекао да нису религије стварале чуда, већ су чуда стварала религије, и да је, у време када су господари, свештеници и народ губили веру и вољу, неко морао чудима да их опомене да се вера, нада и воља никада не губе.

"Ја верујем да је уље у Храму горело осам дана, то уље гори у вама и данас. Припадате народу који је много пропатио кроз историју, а има ли народа да није патио кроз историју. И ми Срби, када смо губили веру наду и вољу, неко је морао чудом да нас опомиње да постојимо и да још гори наша нада и свећа", рекао је Николић.

Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.