Званично отварање фабрике "Kyungshin Cable"

Вести

24.04.2021. - 13:12

Званично отварање фабрике "Kyungshin Cable"

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствоваo је данас церемонији званичног отварања фабрике Kyungshin Cable, која се бави производњом делова за батерије за електрична возила високе технологије, за европско тржиште. Председник Вучић изјавио је да фабрике попут те и нова радна места могу да задрже младе људе у унутрашњости Србије и спрече њихов одлазак у иностранство.

Званично отварање фабрике

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић је истакао да ће та компанија, која ће до краја 2022. године запослити 700 радника, много допринети Подунавском округу, Смедеревској Паланци, Великој Плани, целој Србији. Он је у кругу фабрике, пре званичног пуштања у рад производног погона, одржао састанак са представницима корејске компаније и општине и поручио да је Србија добро место за улагање.
 
"Србија је добро место за улагање и корејска компанија "Kyungshin Cable", која је данас отворила фабрику у Смедеревској Паланци, избором наше земље, у конкуренцији више земаља, није погрешила", поручио је председник  и захвалио се корејском амбасадору на помоћи и подршци, те изразио уверење да ће у наредном периоду бити још корејских инвестиција.
 
Званично отварање фабрике

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић је напоменуо да је Смедеревска Паланка позната још од римског доба када је ту пролазио пут од Рима до Kонстантинопоља, затим друм за време Отоманског царства, најстарија пруга у Србији између Београда и Ниша. Он је подсетио да је ту некада била Гоша, некадашњи индустријски гигант, али да је много тога уништено у претходном периоду и да је сада време када се све враћа на своје место.
 
Председник је рекао да је држава већ израдила пут између Велике Плане и Смедеревске Паланке, где се и налази нова фабрика, као и да је остало да се изгради и 18 километара пута између Смедеревске Паланке и Азање и Селевца, затим пут ка Михајловцу, пут ка Тополи и друге локалне путеве.
 
Председник је додао да у новој фабрици ради 63 одсто људи из Смедеревске Паланке и 30 одсто из Велике Плане. Он је рекао да у фабрици тренутно ради 249 запослених, од чега је нешто мање од 200 жена, и истакао да њихове плате много значе свакој породици.
 
Званично отварање фабрике

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"То доноси нешто бољи животни стандард и шансу да ти људи остану овде", навео је председник Вучић и додао да што више корејских компанија, које су познате по иновативности, дође овде, да ће то бити боље за Србију.
 
"Kyungshin Cable" ће у фабрици запослити 700 радника до краја 2022. године, а инвестиција је вредна 20 милиона евра. Фабрика је изграђена за нешто мање од шест месеци, у индустријској зони Губераш.
 
Званично отварање фабрике

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Свечаности поводом пуштања у рад производног погона присуствовали су и генерални директор "Kyungshin Cable" Јае Кеун Сео, министарка привреде Анђелка Атанасковић, амбасадор Републике Кореје у Србији Хјонг ћан Че и председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).